Pijan na plaži u Hrvatskoj vikao „Ovo je Srbija“, a ljudima da su ustaše

Nakon vesti o napadima na Srbe kod Knina, hrvatski portal „Indeks“ prenosi da se u blizini tog grada dogodio novi incident, ali u kom je Srbin vređao Hrvate.
Kako je javio portal „Dalmatinski“, zbog narušavanja reda i mira i vređanja službene osobe, zadarska policija uhapsila je 36-godišnjaka iz Knina.

O događaju nije obaveštena javnost, ali je jedan svedok ispričao da je taj 36-godišnjak na plaži kod Svetog Duha u Posedarju vikao: „Ovo je Srbija!“, a kupače je vređao, omalovažavao i govorio im da su ustaše.

Neko od kupača je pozvao policiju, a kako je kazala Ivana Grbin, portparolka zadarske policije, nakon dojave, 36-godišnjak je priveden u kući u Posedarju, u vidno alkoholisanom stanju. Kako prenosi „Indeks“, izmereno mu je dva promila alkohola u krvi.

„Tom prilikom je vređao i omalovažavao policijske službenike, te je uz upotrebu sredstava prisile priveden u prostorije policije. Nad 36-godišnjakom je sprovedeno kriminalističko istraživanje, kojom prilikom je utvrđeno da je prethodne večeri na plaži Svetog Duha u Posedarju na naročito drzak i nepristojan način narušio javni red i mir, te je dana 30. avgusta, uz optužne predloge zbog prekršaja iz članka 6. i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, naročito zbog drskog i nepristojnog ponašanja, omalovažavanja i vređanja službene osobe, te prekršaja iz članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, priveden na Prekršajno odeljenje Opštinskog suda u Zadru“, kazala je Ivana Grbin.

Podsetimo — prethodne sedmice novinske stupce punila je vest o napadu na Srbe kod Knina u jednom ugostiteljskom objektu, tokom gledanja prenosa utakmice Crvene zvezde. Lider hrvatskih Srba Milorad Pupovac oštro je reagovao, ali te reakcije nisu se svidele delu hrvatske javnosti i rukovodstva, pa je koalicija vladajuće HDZ i Pupovčeve SDSS dovedena u pitanje.

Danas je objavljena i vest da su kamenovane kuće Srba povratnika.

(Sputnjik)

3 komentara
  1. milovan

    E tko u ovo poveruje,alal mu vera. Hrvati nasli nekog ludaka,platili i eto/ Kao sada ,eto istismo. Ali dzaba ste krecili.Nismo isti.Imali ste Jasenovac,pobili milion i proterali 50000 SRBA.

  2. Gojko

    Eto ne moze im covek reci ni istinu u lice a da ga ne hapse..

  3. zoran

    Naravno da nema komentara..

Napišite komentar