U trendu

Plenković ponovo protiv analitičara Dražena Lalića i RTL

ZAGREB – Premijer Andrej Plenković ostao je pri svojoj izjavi od prethodnog dana da je analitičar Dražen Lalić „plaćenik“ leve političke opcije.

Regujući na saopštenje Društva politikologa Hrvatske, koje je osudilo tu njegovu izjavu, Plenković je danas ponovio da je ono što je rekao juče o Lalliću „činjenica i istina“.

On je novinarima, posle sastanka sa koalicionim partnerima, upitao zašto se Društvo politikologa nije oglasilo kada je predsednik Zoran Milanović govorio o analitičaru Puhovskom, što je, kako smatra, bilo daleko gore od njegove izjave.

„Ono što sam ja rekao je činjenica, istina. Javnost ne zna, kad gleda te analitičare po televizijama, kakav im je background i za koga agituje. U javnosti nisu svi jednako informisani. Nije u redu da neko ko je predstavljen kao stručni analitičar, dva dana pre prvog kruga lokalnih izbora, ima tako teške negativne kvalifikacije o kandidatu HDZ-a, a nekoga drugoga maltene doživljava kao svoga“, rekao je Plenković.

To, kazao je, nije objektivno i nepristrano i nije ok.

„Nije da ja zabranjujem nekome da kaže šta misli, ali onda taj neko treba da kaže koja je njegova politička opcija. Da se zna da je on komentator koji agituje za leve opcije, javnost mora to da zna“, rekao je Plenković.

Dodao je da valjda on kao političar može da kaže šta misli o tome kad neko kao stručnjak ulazi u medijski prostor, „gadeći jedne i hvaleći druge“.

Hrvatsko politikološko društvo je ranije danas oštro osudilo kritike Plenkovića koje je uputio politikologu Laliću i RTL televiziji, ocenivši da je reč ne samo o napadu na pojedinca nego na celu politikološku zajednicu, kao i na medije koji informišu javnost.

Istakli su da Plenković tvrdi da je „sad (RTL) angažovao Lalića, kojem daju pare ne bi li dva dana pre izbora pljuvao Filipovića na najgori mogući način“, kao i da je istakao da to „nisu nepristrasni mediji“, već „plaćenici zaduženi da pljuju jednu političku opciju“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar