U trendu

Plenković poslednje pročitao Kisindžerov – Svetski poredak

Hrvatski premijer Andrej Plenković pohvalio se na otvaranju 40. Međunarodnog sajma knjige u Zagrebu – Interliber, da je „Svetski poredak“ (World Order, 2014.) bivšeg državnog sekretara SAD Henrija Kisindžera o novom svetskom poretku, poslednja knjiga koju je pročitao.

Portal Dnevno.hr smatra da Plenković to nije učinio slučajno, jer on ništa ne prepuštaj slučaju, već zato što je on pobornik ideje Novog svetskog poretka.

Plenković zapravo nikad nije skrivao i od samih početaka je jasno govorio da podržava ideje elite o globalnom poretku i globalnom upravljanju državama Sveta, piše portal.

Podsećaju da je poslednji put Plenković to učinio pred Ujedinjenim nacijama kada je u ime hrvatskog naroda izjavio da se Hrvatska kao zemlja pridružuje globalnom upravljanju.

Njegove izjave u hrvatskim medijima prošle su podosta neopaženo, primećuje ovaj medij i ističe da je to što Plenković promoviše, zaista zastrašujuće i uzrok je, kako navode, „sve veće propasti Hrvatske, koja je podložna Plenkovićevim gazdama koji od doba Vavilona sanjaju tu umetno stvorenu jednu državu kojom će upravljati mala grupa ljudi.

Među tim upravljačima nalazi se upravo Henri Kisindžer, čije ideje upija Andrej Plenković, piše Dnevno uz objašnjenje da je reč o jevresjko-američkom političaru i članu Bilderberške grupe, a koji u svojoj knjizi “Svetski poredak” objašnjava kako je svet u haosu i poziva na saadnju zemalja i stvaranje novog svetskog poretka.

„Vrijeme je za uspostavljanje novog svetskog poretka, pozvao je Kišinger SAD i ostale države. Novi politički, ekonomski i društveni odnosi zahtevaju novu globalnu političku strukturu. Potragu za svetskim poretkom dugo su predvodila zapadna društva, vodeći se vlastitim konceptima vrednosti”, piše Kišinger u svojoj novoj knjizi i dodaje da se pokušaj Zapada da uspostavi svetski poredak u mnogočemu pokazao plodonosnim.

On objašnjava, podseća Dnevno, da se „samostalne suverene države vladaju većim delom sveta“.

„Širenje demokratije postalo je opšta težnja. Globalne komunikacije i finansijske mreže rade u realnom vremenu”, citira portal Kisindžera.

Najveću bojazan, dodaje ovaj medij, Kisindžer vidi u sukobima među regionima, a ne državama.

Spas od haosa Kišinger vidi samo u uspostavljanju novog svetskog poretka, ali prećutkuje da je uzrok tog haosa upravo on s ostatkom velike družine koji rade na principu: Stvori haos kako bi uspostavio mir!

Da bi došli do uspostave tog novog poretka, upozorava Kisindžer, svet treba da prođe nekoliko međufaza.

“Kako bi SAD igrao odgovornu ulogu u evoluciji svetskog poretka u 21. veku, mora biti spreman da odgovori na nekoliko pitanja: Šta želimo da sprečimo, bez obzira na koji način, i ako to treba da napravimo sami? Šta želimo postići, čak i ako nas ne prati podrška? Šta želimo postići, odnosno izbeći, samo u slučaju da imamo podršku Saveza? U šta se ne želimo upuštati, čak i ako postoje zahtevi od multilateralne grupe ili saveza? Koje vrednosti želimo promovisati?”, pita Kisindžer koji je 2013. godine izjavio zastrašujuću rečenicu: Svi koji se protive svetskom poretku su teroristi!

„Plodove Kisindžerovih ideja koje Plenković sprovodi u Hrvatskoj itekako vidimo. Plenkovićeva vlada je ta koja će svojim koracima, Hrvatsku razvlastiti, zadojiti idejom multikulturalnosti a potom i podrediti globalnom upravljanju“, zaključio je portal Dnevno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.