U trendu

„Plenkoviću, šta bi Merkel uradila na Arbeit macht frei?“

Poslanik SDP u hrvatskom Saboru Gordan Maras na Fejsbuku je kritikovao premijera Andreja Plenkovića zbog table “Za dom spremni” u Jasenovcu, prenose hrvatski mediji.

„Zamislite da u nemačkom gradiću Dahau (gde su nacisti otvorili prvi i kasnije jedan od najvećih koncentracionih logora 1933. godine) neko postavi ploču na nekom trgu na kojoj piše „Arbeit macht frei“. Šta bi Angela Merkel učinila? Osnovala povereništvo ili bi se izvinila građanima i maknula sramotu?”, navodi Maras.

Maras je tu Plenkoviću dao savet – “Kada ne znate šta biste da uradite, zamislite šta bi uradila gospođa Angela Merkel”.

“Može i premijer Zoran Milanović, proverite da li ste u pravu i uradite isto tako. Ukoliko niste lider, u takvim situacijama učite od lidera”, ističe on.

Osim toga, Maras je u statusu apelovao na Plenkovića i pripadnike Hrvatske demokratske zajednice da se pomere sa tema iz prošlosti koje “nas toliko opterećuju”.

“Sada ste u poziciji. Kakva povereništva, da o tome još godinama raspravljamo. Valjda znamo razlikovati dobro od zla”, napisao je Maras.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.