U trendu

Počelo sudjenje kriminalističkim tehničarima zbog skrivanja dokaza u ubistvu Davida Dragičevića

Pred Osnovnim sudom u Banjaluci danas je počelo sudjenje Mikici Marijancu i Zoranu Bošnjaku, kriminalističkim tehničarima banjalučke Policijske uprave, optuženima za skrivanje dokaza u istrazi ubistva Davida Dragičevića u martu 2018. godine.

Uoči početka sudjenja pred zgradom suda okupio se veći broj pristalica grupe „Pravda za Davida“.

Članovi grupe su skandirali „Pravda za Davida“ i „Pravda za Dženana“, a nose i transparente sa iskazuju nezadovoljstvo radom tužioca Dalibora Vreće, koji vodi predmet Dragičević.

Marijanac i Bošnjak se terete da su bacili u kantu sa smećem Davidov donji veš, koji je bio na njemu kada je pronadjeno njegovo beživotno telo, kako bi prikrili eventualne tragove.

U optužnici se navodi da je donji veš 25. marta, sa ostalim predmetima, prevezen u depozit PU Banja Luka, odnosno prostoriju za sušenje.

„U nameri da spreče ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično delo sprečavanje dokazivanja“, navodi se u optužnici.

Marijanac i Bošnjak su odvojeno u decembru 2018, odnosno januaru 2019. godine, negirali krivicu po ovoj optužnici.

Bošnjak je tvrdio da je naredjenje da baci Davidov donji veš dobio od svog nadredjenog, inspektora Siniše Kondića, protiv koga je podneo i krivičnu prijavu, ali je ta prijava odbačena.

David Dragičević ubijen je u martu 2018. godine.

Njegovi roditelji od početka tvrde da su u njegovo ubistvo, kao i zataškavanje umešani pojedini pripadnici MUP RS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.