U trendu

Podignuta optužnica protiv Ivice Todorića

ZAGREB – Zagrebačko županijsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Ivice Todorića.

Osim protiv Todorića, optužnica je podignuta i protiv još dvoje hrvatskih državljana te jedne austrijske državljanke.

Prvookrivljenom, kao predsedniku uprave jednog koncerna, i drugookrivljenom, kao izvršnom direktoru finansija u koncernu, stavlja se na teret da su tokom 2013. godine zloupotrebili svoj položaj u koncernu jer su, na štetu koncerna, omogucili plaćanje 1,25 miliona evra u korist švajcarskog trgovackog društva za savetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna, preneo je portal Index.hr.

Na taj se način švajcarsko trgovačko društvo bespravno materijalno okoristilo, a nastupila je šteta za koncern od 1,25 miliona evra“, piše DORH.

„Četvrtoj okrivljenoj, odgovornoj osobi tog švajcarskog trgovackog društva, stavlja se na teret da je prvookrivljenom i drugookrivljenom pomogla izdavanjem računa, u ime švajcarskog trgovačkog društva, za navodno obavljene savetodavne usluge.

Trećeokrivljenoj, koja je bila članica uprave istog koncerna, stavlja se na teret da je u opisanom postupanju učestvovala tako što je podsticala prvookrivljenog i četvrtookrivljenu.

U optužnici se navodi i da su stvarni vlasnici švajcarskog trgovačkog društva bili drugookrivljeni i trećeokrivljena, piše DORH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.