U trendu

Pompeo doputovao u Dubrovnik, visoke bezbednosne mere

DUBROVNIK – Americki državni sekretar Majk Pompeo stigao je u Dubrovnik, gde je po dolasku izjavio da je predsednika SAD Donalda Trampa, koji je saopštio da su on i njegova supruga pozitivni na virus, video 15. septembra.

Pompeo je po dolasku u Hrvatsku rekao i da su se njegova supruga i on testirali u avionu na putu za Dubrovnik i da su im testovi negativni.

Pompeo će se u Dubrovniku sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom spoljnih poslova Gordanom Grlić Radmanom, a prisutan će biti i ministar odbrane Mario Banožić.

Prema pisanju hrvatskih medija, u Dubrovniku je visok stepen bezbednosti, ali će saobraćaj u gradu biti zatvaran samo povremeno.

Dubrovački Vijesnik je ranije objavio da su svi šahtovi u gradu zavareni, kao i da su na svim visokim tačkama zidina snajperisti zauzeli svoje pozicije i da vojni i policijski helikopteri nadleću grad.

Sa mora o bezbednosti brine Hrvatska ratna mornarica, Pomorska policija, ali i specijalne jedinice ronilaca obučenih za protivdiverzantske akcije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.