U trendu

Pored vozila koje je sletelo u Moraču pronađen eksploziv

U nesreći do koje je danas došlo u blizini Podgorice i u kojoj je poginula jedna osoba, tokom uviđaja je pored vozila „Toyota Rav 4“ pronađen jedan kilogram eksploziva.

Policije Crne Gore utvrđuje da li je do eksplozije došlo tokom prevoženja nađenog eksploziva u ovom vozilu, saopsteno je iz MUP Crne Gore.

Tokom vršenja uviđaja na licu mesta gde je danas nakon požara i eksplozije sletelo vozilo, na stenama kod korita reke Morača kod tzv. Krivog mosta u Podgorici, a kojim je rukovodio državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, pored vozila podgoričih registarskih oznaka, na oko četiri do pet metara od vozila, pronađeno je desetak pakovanja vojnog eksploziva, težine oko jedan kilogram, navodi se u saopštenju.

Eksploziv koji je pronađen pored vozila se nalazio u kesi koja je delimično nagorela od požara u vozilu.

Ova činjenica, kao i druge okolnosti utvrđene na licu mesta, upućuju na to da je lice koje je smrtno stradalo u događaju, a koje je upravljalo vozilom prevozilo navedeni eksploziv.

Službenici policije, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju između ostalog i aktivnosti na utvrđivanju činjenice da li je do eksplozije došlo tokom prevoženja ovog eksploziva.

Policija ima informacije o vlasniku vozila, kao i saznanja o najverovatnijem identitetu lica koje je poginulo.

Identitet će biti utvrđen nakon obdukcije, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.