U trendu

Portal Bar:Let u obliku srca izveo pilot Nikola Pavlićević

BAR – Slobodan let u obliku srca iznad Crne Gore jutros je izveo pilot Montenegro Airlines Nikola Pavlićević iz Bara, na redovnom letu Podgorica -Beograd, preneli su lokalni mediji.

Inače, Pavlićević je mladi pilod iz Bara.

Radio Bar je, uz fotografiju Pavličića, preneo da je na jutrošnjem redovnom brifingu posade koja danas obavlja poslednje letove na međunarodnim linijama Montenegro Airlinesaa, dogovoreno da se, uz odobrenje Službe kontrole letenja, napravi malo odstupanje od redovne maršute, i iznad Podgorice, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, slobodnim letom “iscrta” srce na nebu iznad Crne Gore.

“Naš jutrošnji brifing bio je oproštojan, veoma tužan i emotivan. Razmišljali smo kako da se oprostimo od naše kompanije i obeležimo poslednji let. Puno je uspomena, divnih sećanja i za nas je ovo bio poseban dan. Nismo želeli da se sve završi na uobičajen način, već da ostavimo neki trag i trajno, simbolično, sećanje na kompaniju koja je održavala međunarodne letove širom Evrope”, kazao je za Radio Bar i Barinfo portal Pavlićević.

Pavlićević je bio kapetan na letu “YM 100”, na relaciji Podgorica – Beograd.

On ističe da mu je bila velika čast što je bio deo tima nacionalne avio kompanije osam godina, a poslednje dve i po kao kapetan.

Naglašava da još ne razmišlja o novom poslu i angažmanu, jer trenutno dominiraju samo emocije.

Nosi žal jedino, kako je istakao, što razumevajući da je tako moralo biti, na neki drugi, lepši i profesionalniji način, zaposlenima nije predočena ovakva velika odluka.

U Montenegro Airlinesu zaposleno je 30-tak pilota, a crnogorska vlada odlučila je juče da ugasi tu avio kompaniju zbog velikih dugova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.