U trendu

Poslanički klub DPS: Leposavić da „lepo” izuči Ustav i zakone

PODGORICA – Poslanicki klub najjače crnogorske opozicione partije, Demokratske partije socijalista (DPS), kritikovao je danas minsitra pravde i manjinskih ljudskih prava Vladimira Leposavića zbog donošenja uoči Nove godine više zakona i poručioi mu mu da „temeljno“ izuči Ustav i zakone zemlje.

Leposavić nije „lepo“ izučio Ustav Crne Gore i njene zakone, poručili su poslanici DPS-a i istakli da bi mu se to nekako i moglo oprostiti kao tek svršenom studentu prava, ali ne kao ministru pravde i doktoru pravnih nauka.

„Pored njegovog flagrantnog i s umišljajem učinjenog ugrožavanja nezavisnosti crnogorske sudske vlasti, Leposavić bi želeo da povodom ‘demokratskog’ Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti, svi zatvore oči i uši, na propuste kojima obiluje njegov tekst i postupak ‘takozvanog usvajanja'“, poručili su iz DPS-a.

„Skrivajući i sebe i zakon od relevantnih međunarodnih institucija i organizacija, plašeći se njihovog mišljenja, usudio se da komentariše nesporno Ustavom utemeljeno postupanje predsednika Crne Gore“, poručili su ministru poslanici DPS-a.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović juče je odbio da potpiše Zakon o slobodi veroispovesti i druge zakone usvojene uoči Nove godine i vratio ih Skupštini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.