U trendu

Potpisan Sporazum o vršenju vlasti u Podgorici, svi se obavezali da neće sa DPS-om

Pokret Evropa sad dostavio je danas medijima sporazum o formiranju vlasti u Podgorici koji su potpisali politički subjekti koji će u naredne četiri godine vršiti vlast u tom gradu.

U Sporazumu se navodi da se potpisnici obavezuju da neće praviti bilo kakve koalicione aranžmane sa listom „Svi za naš grad“ koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS), koja je izgubila vlast u tom gradu na lokalnim izborima u oktobru nakon skoro dve decenije.

Potpisnici sporazuma se, piše u dokumentu, obavezuju da će sprovesti sveobuhvatnu i objektivnu reviziju administrativnog i finansijskog poslovanja Uprava, organa lokalne uprave, gradskih preduzeća i ustanova, te da će upoznati najširu javnost s rezultatima.

Funkcionerka Pokreta Evrope sad Olivera Injac je izabrana danas za gradonačelnicu Podgorice dok je funcionerka Demokratskog fronta Jelena Borovinić Bojović izabrana za predsednicu Skupštine grada.

Osim Evrope sad i DF vlast u Podgorici čini i Demokratska Crna Gora i URA koja nije prošla census na lokalnim izborima, ali koju su pozvali da učestvuje u vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.