U trendu

Požar na Pelješcu, evakuisani stanovnici i turisti, vatra zahvatila kuće

Na poluostrvu Pelješac, na jugu Hrvatske, bukti veliki požar, vatra je zahvatila nekoliko kuća, a evakuisani su turisti i meštani, javljaju hrvatski mediji.

U gašenju požara koji se širi nošen jakim vetrom, pomaže i vojska.

U popodnevnim satima požar je stigao do samog ulaza u Orebić, a, kako navode lokalni mediji, evakuisano je 40-tak meštana mesta Mokalo kod Orebića i turista iz dva obližnja kampa, dok je u selu Stanković vatra zahvatila više kuća.

Glavni vatrogasni zapovednik Slavko Tucaković potvrdio je televiziju N1 da se požar proširio prema Orebiću. On je rekao da je situacija vrlo ozbiljna, jer duva jak vetar i mnogo je dima.

Tucaković je dodao da je požar buknuo jutros oko 8 časova na području Orebića i da se kasnije, usled jake bure i nepristupačnog terena, proširio prema gradu.

Vatrogascima pomaže 50-tak pripadnika vojske. Ministarstvo odbrane je saopštilo da su, uz vojnike, na teret upućena dva helikoptera, vatrogasni avion „kanader“ i desantni brod – minopolagač iz sastava Protivpožarnih namenski organizovanih snaga.

Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje saopoštili su da zbog jakog vetra „kanaderi“ zasad nisu mogli da učestvuju u gašenju vatre.

U prekidu je saobraćaj na pojedinim putevima na Pelješcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.