U trendu

Predsednik Crne Gore: Očekujem Vučića na inauguraciji

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović očekuje da će njegovoj inauguraciji naredne subote u Podgorici prisustvovati lideri zemalja regiona, uključujući predsednika Srbije Aleksandra Vućića.

„Svi predsednici zemalja regiona su pozvani, i u duhu jedne politike dobrosusedskih odnosa, koju Crna Gora želi da ima sa svim svojim susedima, mislim da bi i njihov dolazak upravo bio dobra poruka i Evropskoj uniji i široj međunarodnoj zajednici o saradnji unutar regiona“, rekao je Milatović.

Dodao je da u telefonskom razgovoru sa mnogima od njih dobio jednu dobru poruku da postoji interesovanje za njihovo prisustvo.

„Mislim i na članove Predsedništva Bosne i Hercegovine i na Vučića, na predsednika Albanije i na mnoge druge“, rekao je Milatović.

Kako je dodao, dobio je potvrdu da će brojni visoki zvaničnici SAD, Velike Britanije, Francuske i Nemačke, prisustvovati inauguraciju, što je dobar signal poverenja i međusobnog uvažavanja između Crne Gore i tih zemalja.

Kako je rekao, neki od prvih poteza na poziciji šefa države biće mu sagledavanje pristiglih zakona donetih u vreme raspuštene Skupštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.