U trendu

Prekinut postupak po tužbi Đukanovića protiv Atlas banke

PODGORICA – Sudija podgoričkog Osnovnog suda Tamara Šuković odlučila je da obustavi postupak po tužbi predsednika Crne Gore Mila Đukanovića protiv Atlas banke, koja je u međuvremenu otišla u stečaj, prenose “Vijesti”.

Sud je 15. maja ove godine doneo rešenje kojim se obustavlja postupak u ovoj pravnoj stvari i određuje da će se postupak nastaviti kada stečajni sud ukine moratorijum, izjavila je “Vijestima” portparol tog suda Anja Krkeljić Milić.

Đukanović je u februaru podneo dve tužbe tom sudu, tvrdeći da njegov dug prema Atlas banci ne postoji, iako je isti taj dug isplatio banci, nakon što su “Vijesti” i Centar za istraživačko novinarstvo CG objavili da je predsednik imao otvorene račune u Kneževićevoj banci, na kojem je „gomilao hiljade evra duga“, koje je kasnije pokrivao Knežević.

U drugom postupku, koji još nije zakazan, Đukanović traži od Kneževića da mu plati pola miliona evra odštete zbog povrede časti i ugleda.

CIN CG i “Vijesti” krajem januara objavili su da je Đukanović u Atlas banci imao račun bez limita i VIP revolving karticu sa koje je plaćao račune, ali nikada nije platio dug toj banci.

Račun od 16.000 evra platio je Knežević u februaru 2017. godine imovinom svojih firmi, piše u izveštaju “Vijesti” i CIN CG.

Đukanović, međutim, tvrdi da za dug nije znao, niti da ga je banka o njemu ikada i da zbog toga nije nikome mogao ni da da odobrenje da ga u njegovo ime izmiri.

Nakon toga, ipak je Atlas banci platio dug, tvrdeći da on u stvari ne postoji i da će tužiti banku i Kneževića. Dok Đukanović u tužbi ističe da nije bio obavešten o dugu, u odgovoru na tužbu Atlas banke se ističe da postoje nesporni dokazi da je on odbijao da izmiri svoje obaveze prema banci, navode “Vijesti”.

(Tanjug)

Napišite komentar