U trendu

Premijer Krivokapić: Napadnuto vozilo u kojem je bila moja ćerka; Portali objavili snimak (VIDEO)

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da se u službenom vozilu koje je ranije danas, kako kaže, napadnuto na putu Nikšić – Podgorica, nalazila njegova ćerka koja je štićena ličnost.

„Kao otac, neću vam zaboraviti njene suze i strah. Kao premijer, neću vam dozvoliti divljaštvo i bezakonje! U zemlji će vladati red i zakon na koje niste navikli. Uskoro ćete to da vidite“, napisao je Krivokapić na Tviteru.

Mediji su ranije preneli da je na magistralnom putu Nikšić-Podgorica, u mestu Bogetići, došlo do incidenta kada je službeno vozilo, registarskih oznaka PG-CG-301, prošlo kroz okupljene gradjane, koji su krenuli ka Podgorici, kako bi prisustvovali protestu zbog najavljenog usvajanja propisa kojima se omogućava lakše dobijanje crnogorskog državljanstva.

Policija je potvrdila da je došlo do incidenta prilikom blokade saobraćajnice od strane okupljenih gradjana, u kojem je učestvovalo službeno motorno vozilo.

„Nikšićka policija je dokumentovala dogadjaj o kojem će biti obavešten tužilac. Policija će preduzeti dalje mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrdjivanja svih okolnosti ovog dogadjaja“, navode iz Uprave policije.

Pojedini mediji prenose i da je vozilo koje koristi Vlada Crne Gore oborilo dve osobe, ali agencija Beta nije mogla da dobije potvrdu te informacije.

Nekoliko stotina gradjana, koji su se danas okupili ispred zgrade Vlade u Podgorici u znak protesta zbog najavljenog usvajanja propisa kojima će se lakše sticati crnogorsko državljanstvo, ali i oduzeti prebivalište delu crnogorskih iseljenika, pokušali su da probiju zaštitnu ogradu i izviždali su članove Vlade koji su došli na sednicu.

Skandirali su „Nije ovo srpsko leglo, već je ovo Montenegro“, „Nikad neće Crna Gora bit’ obala srpskog mora“, „Kosovo je pored Srbije“ i „Izdaja, izdaja“.

Okupljeni su pokušali da sruše zaštitnu ogradu postavljenu ispred zgrade Vlade.

Vredjali su policajce, vikali im da su „banda izdajnička“, „izdaja“ i gadjali ih jajima.

Prilazi zgradi Vlade su blokirani i postavljena je metalna ograda.

Putni ulazi u Podgoricu iz Nikšića i Cetinja su blokirani i policija propušta samo one koji imaju potvrdu u skladu sa epidemiološkim merama koje predvidjaju zabranu medjugradskog saobraćaja.

Portali objavili snimak incidenta sa službenim vozilom Vlade Crne Gore

Podgorički portali objavili su danas snimak incidenta na putu Podgorica-Nikšić, kada je grupa gradjana koja je planirala da prisustvuje protestu ispred Vlade u glavnom gradu, pokušala da spreči prolazak vozila Vlade Crne Gore, sedanjem na haubu.

Na snimku koju objavljuju portali vidi se grupa gradjana koja se popela na vozilo „mercedes“ (PF CG 301), koje pripada sektoru za poslove protokala, generalnog sekretarijata Vlade.

Okupljeni su se u pokušaju da spreče prolazak vozila, popeli na haubu, a kada je službeno vozilo krenulo, odbacilo ih je sa automobila na trotoar.

Mediji prenose da su povredjene dve osobe ali nema zvanične potvrde te informacije.

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da se u službenom vozilu koje je ranije danas, kako kaže, napadnuto na putu Nikšić – Podgorica, nalazila njegova ćerka koja je štićena ličnost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.