Privedeno još 10 huligana zbog napada na Srbe u Uzdolju

ŠIBENIK/ZAGREB – Hrvatska policija uhapsila je danas još 10 huligana koji su u kafiću Petko, u Uzdolju 21. avgusta, planirano i organizovano napali Srbe dok su gledali fudbalsku utakmicu beogradske Crvene zvezde.

Kako su saopštile šibensko-kninska i splitsko- dalmatinska policijske uprave deset privedenih je sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja i oni se dovode u vezu s tada počinjenim krivičnim delima nasilničkog ponašanja, fizičkog povređivanja i oštećenja tuđe imovine.

Kako se navodi, tokom dosadašnjeg postupanja prikupljeni su dokazi i obaveštenja koji privedene osobe mogu dovesti u direktnu vezu s počinjenim kriviđnim delima.

Navodi se i da će nakon okončanja istražnog postupka o utvrđenim činjenicama i preduzetim merima javnost biti blagovremeno obaveštena.

Hrvatski portal Index podseća da su pre sedam dana pritvorena četvorica huligana, te da je policija tada saopštila da su svi napadači, kojih je bilo petnaestak, pripadnici splitske Torcide.

Načelnik šibensko-kninske policije je na vanrednoj konferenciji za novinare pre sedam dana u Šibeniku potvrdio da su navijači Torcide izveli napa na Srbe, kod Knina, te da je taj napad bio planiran i dobro osmišljen.

„Kao pripadnici navijačke grupe iz Splita okupili su se u tom gradu i s više vozila krenuli u Uzdolje, a na osnovu prethodnog dogovora zbog utakmice Crvene zvezde. Parkirali su vozila u blizini ugostiteljskog objekta. Jedan je izašao iz automobila i otišao u izvidnicu. Kasnije su ušli u ugostiteljski objekt maskirani fantomkama i napali goste, dok su vozači ostali u automobilima“, rekao je načelnik tada načelnik šibenske policije.

Ulaskom u ugostiteljski objekt, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi osumnjičeni su verbalno vređali oštećenu vlasnicu objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su palicama napali zatečene goste u objektu, pa je njih petoro bilo povređeno, a među njima i jedan maoletnik, kazao je načelnik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.