U trendu

Prodavali pljeskavice, a rok im istekao pre 20 meseci: „Šta je ovo nego ubij sirotinju do kraja“

Pljeskavice su zamrznute 20. avgusta 2015. i piše da ih je najbolje upotrebiti do 20. februara 2016. To smo shvatili tek kdo kuće, kad je suprug pogledao deklaracije, rekla je jedna Splićanka za Dalmatinski portal.

Dodala je kako je sreća što suprug ima naviku da detaljno pregleda deklaracije proizvoda nakon što se vrate iz kupovine. Te su pljeskavice bile na akciji, a odlučili su da ih kupe pregledavši katalog pre odlaska u kupovinu.

– Šta je ovo nego sirotinju ubij do kraja, jer na akciji sigurno će malo kupovati dobrostojeći?! Strah me je da pomislim šta je sa onima koji nisu videli deklaraciju – kaže zgrožena žena. Kolegama u Dalmatinskom portalu napomenula je da su na mnogim pakovanjima deklaracije bile gotovo pocepane ili izlizane.

– Zvali smo Plodine, ali jedino što ih je zanimalo je u kojoj prodavnici smo ih kupili. Ponudili su da će nam vratiti potrošeni novac – dodala je.

Iz Dalmatinskog portala zvali su Plodine, ali navode da se u upravi niko nije javljao. U prodavnici su im rekli da je došlo do greške.

– Nastala je greška, koleginica koja ne radi na tom delu izbacila je robu po koju je trebala da dođe Agroproteinka i odvede je. Meso je povučeno iz prodaje – kažu u Dalmatinskom portalu.

– Pljeskavice neće bitno izgubiti na ukusu zbog dodatnih začina, potencijalno su opasne – upozorava Marijan Katalenić, stručnjak za sigurnost hrane.

– U skladištu se ne sme miješati zdravstveno ispravna hrana i ona koja to nije. Zbog toga je došlo do greške. Zakazao je unutrašnji sisitem kontrole – napominje Katalenić, a prenose tamošnji mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.