U trendu

Profesorka i učenik se potukli na času

Prosvetna inspekcija ispituje slučaj navodne tuče između profesorke i učenika u Srednjoj stručnoj školi u Rožajama, potvrđeno je Vijestima iz uprave te crnogorske škole.

“Slučaj konflikta nastavnika i učenika je nešto čime se već bavimo. Preciznije, vršimo razgovore sa svim učesnicima, nakon čega će se škola odrediti u odnosu na ovaj slučaj. Svakako da je neprihvatljivo neprimereno ponašanje učenika prema nastavnicima, ali i bilo koja vrsta fizičke agresije u školi”, kazala je redakciji vršilac dužnosti direktora rožajske SSS Zineta Hot.

Čitalac je Vijestima poslao video-snimak na kojem je prikazan konflikt između nastavnice i učenika. Na snimku se ne čuje šta jedno drugom govore, ali učenik, kako se vidi, stoji iznad profesorske katedre, kao da želi da uzme dnevnik ili drugi predmet ispred profesorke, što ona brani. Učenik je potom hvata za šake i profesorka potom kreće na njega.

Video u trajanju od 12 sekundi, kako tvrdi čitalac, snimljen je pre nekoliko dana. I čitalac, ali i iz uprave škole, potvrdili su Vijestima da je u pitanju profesorka Bahta Kurtagić.

Hitnu reakciju škole, kako je rečeno Vijestima iz Ministarstva prosvete, tražio je i taj resor.

“Zatražili smo, kao i uvek u ovakvim situacijama, hitnu informaciju od škole”, navodi se u odgovoru.

Dodaju i da će Ministarstvo prosvete do kraja nedelje javnosti predstaviti novi sistem borbe protiv nasilja u školama.

“Slučaj o kome vi govorite je karakterističan po tome što nije reč o konfliktu između vršnjaka, već đaka i nastavnika. Ovde je reč nevaspitanju učenika, sa čim bilo kakva promena uprave škole, kroz koju svaka škola nekad prolazi, nema apsolutno nikakve veze. A nevaspitano i drsko ponašanje bilo kog učenika je apsolutno neprihvatljivo”, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Iz tog resora očekuju “brzu i konkretnu reakciju, ne samo škole, već i roditelja”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)