U trendu

Protest grčkih zdravstvenih radnika zbog obaveznih vakcina

ATINA – Stotine grčkih zdravstvenih radnika prošlo je danas centrom Atine u znak protesta zbog novih vladinih propisa koji nalažu obaveznu vakcinaciju zaposlenima u državnom zdravstvenom sektoru.

Oni su protestovali uz pratnju više desetina ambulantnih kola sa uključenim sirenama, javio je AP.

Oko 400 ljudi okupilo se ispred ministarstva zdravlja u centru grčke prestonice pre nego što su se uputili ka parlamentu. Učesnici protesta navode da nisu protiv vakcinacije, ali se protive tome da one budu obavezne.

Ukupno 5.895 grčkih zdravstvenih radnika koji rade u bolnicama a nisu se vakcinisali dobilo je ili će im biti uručena rešenja o suspenziji, nakon što je juče stupio na snagu vladin zakon o obaveznoj vakcinaciji protiv korone svih zaposlenih u nacionalnom zdravstvenom sistemu, prenosi grčka Skai TV.

Prethodno je komisija za suspenzije državnog saveta, najvišeg grčkog administrativnog suda, odbacila zahtev koji su podneli zaposleni u bolnicama da se obustavi sprovođenje vladine odluke koja nalaže vakcinaciju svih zaposlenih u nacionalnom zdravstvenom sistemu i suspenziju onih koji odbiju da to učine, preneo je Katimerini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.