Prvorođenoj bebi u Banjaluci zlatnik i 500 evra

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je, u ime grada, darovao zlatnik i 1.000 konvertibilnih maraka (500 evra) prvorođenoj bebi u Banjaluci, na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

Stanivuković je rekao da je, saznavši da su potom rođeni i blizanci, odlučio da, mimo protokola, kao gradonačelnik Banjaluke daruje i njih sa po 500 KM.

„Ovo je poruka koliko nam je važna demografska i pronatalitetna politika“, rekao je Stanivuković novinarima ispred Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC-a u Banjaluci, prenosi RTRS.

On je dodao da, s obzirom na epidemiološku situaciju, nije predviđen ulazak kod porodilje i bebe i da će dežurni lekar preuzeti poklone i naknadno ih uručiti.

Stanivuković je rekao da grad Banjaluka nema demografa ili telo pri gradskoj Skupštini koje se bavi isključivo demografskom politikom i najavio da je plan da se ide u tom pravcu.

Dežurni lekar u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Saša Savić rekao je novinarima da je prva beba dečak rođen jutros u 7.30 časova.

„Beba i majka su dobro, porođaj je izvršen carskim rezom“, naveo je Savić.

On je istakao da je u protekla 24 časa rođeno devet beba, od kojih šest dečaka i tri devojčice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.