U trendu

Pucnji na Mamića opomena ili neprofesionalizam

Hrvatska policija traga za osobom koja je pucala na prvog čoveka Hrvatskog fubalskog kluba Dinamo Zdravka Mamića, a ono što je do sada procurelo iz istrage je da napadač, sudeći po ostavljenim tragovima, verovatno nije profesionalac, pišu hrvatski mediji.

Prema informacijama iz izvora bliskih istrazi, Jutarnji list piše kako istraga ozbiljno veruje da na Zdravka Mamića juče nedaleko od Tomislavgrada nije pucao profesionalac, te da na to upućuju detalji kao što je na primer da je na mestu događaja pronađena čaura kalibra 7,65 mm.

Nijedan profesionalac, kažu, ne bi sebi dozvolio da na mestu događaja ostane čaura.

Večernji list piše da je puno kontroverzi pratilo jučerašnje ranjavanje Mamića i da je stoga teško zaključiti da li je reč o profesionalcima koji su mu poslali opomenu kao svojevremeno Ibrahimu Dediću i Ivi Pukaniću, ili amaterima koji su promašili.

„O motivima, “navijačkim“, poslovnim ili mrzilačkim, stoga se ne može suditi, ali što god da je u pozadini, takvo obračunavanje zaslužuje svaku osudu. Jedino su ekskluzivne fotografije Mamića gde pozira na krevetu u Domu zdravlja Tomislavgrad dok uz njega stoje vesele medicinske sestre i simpatizeri govorile kako li će se tek sada s njim pevati: Ne može nam ni“ko ništa, jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze, oni što nas ne vole.“

Večernji piše i da su viđena dvojica napadača na Mamića, te da su u poteru uključeni i psi.

Mnogi su, navodi list, odmah znali da je reč o “udbaškoj sačekuši”, a drugi su uvereni da je reč o “inscenaciji” i “režiji”.

Jedino nikome nije sporno da je napad planiran s obzirom na mesto i vreme kad se pouzdano znalo gde će Mamić biti, pri čemu nije slučajno izabrana BiH blizu granice sa Hrvatskom, navodi Večernji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.