Pupovac najavio reagovanje na zahteve veterana

ZAGREB – Milorad Pupovac, predsednik Samostalne demokratske srpske stranke i poslanik u hrvatskom saboru, nije želeo danas da komentariše zahtev predstavnika udruženja veterana, proizašlih iz Domovinskog rata, da se izjasni o vojno-policijskoj akciji Oluja i tom ratu, te da se na tu temu zakaže tematska sednica parlamenta..

Pupovac je Tanjugu rekao da je tek danas dobio materijal koji su veterani uputili saboru kojom zahtevaju održavanje posebne sednice na tu temu.

Pupovac, koji je i predsednik Srpskog nacionalnog veća, rekao je da prvo mora da se upozna sa materijalom i da će reagovati najverovatnije već sutra.

Očekuje se da će se Pupovac oglasiti i povodom najavljenog protesta u organizaciji gradonačelnika Vukovara Ivana Penave zbog (ne)činjenja vlasti na procesuiranju ratnih zločina, kao i o pitanju prava manjina u Hrvatskoj.

Veterani Hrvatske su Pupovcu, čija SDS S podržava aktuelnu vladu Andreja Plenkovića, zamerili zbog odlaska u Bačku Palanku na Dan sećanja na žrtve Oluje i izjava srpskog predsednika Aleksandra Vučića, 5. avgusta, zahtevajući da se izjasni i o Domovinskom ratu i o Oluji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.