Pupovac:Neka sude svakome, meni na prvom mestu

VARIVODE – Predsednik SDŠ-a Milorad Pulovac izjavio je danas u Varivodama, povodom zahteva hrvatskih vojnih invalida i podnošenja kaznene prijave protiv njega da nema poseban komentar, dodajući „neka sude svakome kome misle da treba suditi, a meni na prvom mestu“.

Pupovac je danas u selima Varivode i Gošić prisustvovao verskom obredu i komemoraciji u organizaciji Srpskog narodnog veća (SNV) i opštine Kistanje, za 16 poginulih i ubijenih srpskih civila krajem avgusta i septembra 1995. godine, nakon operacije Oluja, prenela je Hina.

Upitan da prokomentariše podnošenje kaznene prijave udruženja HVIDR Državnom tužilaštvu Republike Hrvatske (DORH) zbog njegovih nedavnih izjava kojima je današnju Republiku Hrvatsku uporedio sa NDH, te zahteva da se poništi koalicija, rekao je kako na to nema komentara, ali da svako radi ono što misli da treba da radi.

„Rekao sam vam da nemam komentara na to“, istakao je Pupovac, dodavši: „Neka sude svakome kome misle da treba suditi, a meni na prvom mestu. Ja sam taj kojem treba prvom i zadnjem suditi. Toga sam svestan. I neka sude, kako god žele“, kazao je Pupovac, prenela je Hina.

Novinari su ga pitali i da li je zadovoljan saradnjom sa premijerom Andrejom Plenkovićem, na šta je kazao da današnji događaj nije mesto za to već je mesto za sećanje i komemoraciju.

Pupovac je dodao kako poziva „one koji traže da se pokrene postupak protiv njega“, što, kako kaže, podržava, da pozovu državu i da se „sudi onima koji su počinili zločine u Varivodama i brojnim drugim mestima. Ali i da sude ratne zločine, zločine u privatizaciji, zločine profiterstva i zločine pljačke koji se u Hrvatskoj događa i danas“.

Ubistva u Gošiću dogodila su se 27. avgusta 1995. godine kada je ubijeno sedam meštana, a 28. septembra iste godine u Varivodama je ubijeno devet meštana uglavnom starije životne dobi.

U tim selima nije bilo ratnih aktivnosti, svi ubijeni su bili civili.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.