U trendu

Pusić pozitivno ocenila saslušanje Dubravke Šuice u EP

ZAGREB – Vesna Pusić, nekadašnja ministarka spoljnih poslova, a sada poslanica u parlamentu, pozitivno je ocenila saslušanje kandidatkinje Hrvatske za potpredsednicu EK za demokratiju i demografiju pred nadležnim odborom EP, iako, kako je rekla, nije previše rekla.

„Gledala sam je i bila mi je dobra. Nije previše rekla, ali to se i ne očekuje“, rekla je Pusićeva goostujući na zagrebačkoj N1 tv.

Smatra da je Šuica dobro postupila kada je htela da govori o svojoj imovini, ali da je i u Hrvatskoj po tom pitanju „trebalo da bude otvorenija“.

„Nije previše rekla, ali to se i ne očekuje. Tajani je naveo šta očekuju“, kazala je Pusićeva.

Pitanje imovine Dubravke Šuice, koja je značjno uvećana u periodu njenog bavljena politikom, najviše je problematizovano u Hrvatskoj, a najsnažnije je ođeknulo nakon što je premijer Andrej Plenković optužio GONG za konstrukciju.

|Glavni Šuicin zaključak nakon toga, i nakon jučerašnjih izjava Tomislava Sokola, verojatno je bio – dečki, nemojte mi više pomagati. Oni su je stavili u jako neugodnu poziciju. Kad je postavljeno pitanje njene imovine, i Tajani je intervenisao i rekao da to nije mesto za to pitanje. Ali, ona je htela da govori o tome i mislim je dobro postupila, ali je i u Hrvatskoj trebala biti otvorenija“, rekla je Pusićeva.

Ocenila je da su jedine reakcije proizašle iz Plenkovićevog ponašanja da se radi o nekoj „muljaži“, da nešto skrivaju.

„Bilo bi bolje da su pustili da Šuica sama kaže o čemu se radi’, rekla je Pusić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.