U trendu

Pusić: Pupovac je političar koji doprinosi boljoj Hrvatskoj

ZAGREB – Vesna Pusić, nekadašnja ministarka spoljnih I evropskih poslova Hrvatske, sada poslanica GLASA u Saboru, izjavila je danas da oni koji izazivaju incidente na etničkoj osnovi gledaju u vlast i, ako ona ne reaguje, onda to razumeju kao poruku da je prihvatljivo napadati ljude, jer su Srbi.

Za Pusićevu je Milorad Pupovac, predsednik Samostalnen demokratske srpske stranke (SDS S), kako je kazala, „jedan od političara koji doprinosi boljoj Hrvatskoj“.
„SDS S, koliko god je politička stranka, zastupa jednu vrlo specifičnu grupaciju ljudi, a to je još uvek jedna vrlo osetljiva grupacija“, rekla je Pusićeva za zagrebačku N1 tv.

Pusić smatra da će Pupovac ostati u vladajućoj koaliciji.

„Pupovcu bi lično bilo lakše i elegantnije da izađe i diči se tim potezom. Ali bi za ljude koji su glasali za njega postao potpuno beskoristan. Zamislite da su predstavnici manjina koje su ti ljudi izabrali u opoziciji, ne bi im mogli nikako pomoći“, rekla je Pusić.

Takođe je rekla da ni izjave Pupovca od pre dve sedmice nije doživela kao neki napad na Hrvatsku.

„Nisam ni ovo doživela kao izvinjenje, nego kao dodatno objašnjenje. Nakon svih tih incidenata koji su svi bazirani na etničkoj podlozi, on je rekao nešto što je apsolutno šokiralo hrvatsku javnost i mislim da je to dobro“, rekla je Pusić.

Komentarišući zagrantovana poslanička mesta u Hrvatskom saboru za pripadnike nacionalnih manjinana, ona je rekla da to znači da u Hrvatskoj postoji svest o tome da je etnička diskriminacija problem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.