najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pusić: Vučić ima veći problem nego što se mislilo

Potpredsednica Vlade Hrvatske i ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić izjavila je danas da premijer Srbije Aleksandar Vučić “ima veći problem” nego što se ranije mislilo.

“Znači da ima još veći problem gospodin Vučić nego što se mislilo”, odgovorila je Vesna Pusić na pitanje novinara u Zagrebu o Vučićevoj odbrani ministra rada Aleksandra Vulina koji je na komemoraciji žrtvama ustaškog logora Jadovno nazvao kardinala Alojzija Stepinca “ustaškim vikarom”.

Ona je dodala da se Hrvatska ne sme spuštati na taj nivo.

“Provincijalno ponašanje i srozavanje Hrvatske na taj nivo samo pokazuje da ljudi koji to čine zaista nisu u stanju i dorasli da vode jednu ozbiljnu zemlju, nego se isključivo spuštati na taj nivo i nabacivati se blatom s ljudima s kojima Hrvatska nema šta da razgovara”, rekla je hrvatska šefica diplomatije, ali nije precizirala koga smatra provincijalcem.

Govor srpskog ministra rada u nedelju u Jadovnu u Hrvatskoj u kojem je, među ostalim, kardinala Alojzija Stepinca nazvao “ustaškim vikarom” i indirektno prozvao hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović zbog polaganja venaca na Blajburgu u Austriji, izazvao je oštre kritike hrvatskih političara.

Hrvatska predsednica je izjavila da je Vulin problem premijera Srbije Aleksandra Vučića i da je osnovno kućno vaspitanje da kad dođete u tuđu kuću poštujete njene ukućane.

Pojedini opozicioni političari založili su se da se Vulinu zabrani ulazak u Hrvatsku.

Reagovala je i Zagrebačka nadbiskupija koja je u saopštenju ocenila da je Vulinova izjava o kardinalu Stepincu “za katoličke vernike vređanje najdubljih osećaja, za Hrvate ponižavajuća, a za svakog istinoljubivog čoveka gaženje istine”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike