U trendu

Radmanović veruje u dogovor prema potpisanom sporazumu

SARAJEVO – Zamenik predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Nebojša Radmanović, (SNSD) smatra da je rešenje u sprovođenju onoga što su potpisala trojica lidera političkih partija u Sporazumu o formiranju vlasti na nivou BiH.

Radmanović je rekao da se nada da će do kraja godine biti formirano Saveta ministara BiH, koje će sastaviti izborni pobednici u okviru tri konstitutivna naroda u BiH.

Povodom činjenice da 5. septembra ističe rok koji su dali potpisnici Sporazuma da se uđe u proces izbora novog Saveta ministara, Radmanović je za ATV rekao da Sporazum nije „mrtvo slovo na papiru“.

„Tačno je da ističe rok, ali nakon njegovog isteka ne znači da prestaje da važi dogovor od 5. septembra, još će se razgovarati o ovome na bazi Sporazuma za koji smatram da je dobar i na bazi njega može se napraviti Savet ministara i raditi dalje. Ukoliko bi se to otezalo, morali bismo preduzeti određene mere koje su iz vrha SNSD-a najavljene“, dodao je Radmanović.

On je naveo da ne veruje da će biti novih razgovora trojice političkih lidera u BiH pre 5. septembra.

„Problemi su se manifestovali kroz odbijanje druga dva člana Predsedništva da glasaju za Zorana Tegeltiju za predsedavajućeg Saveta ministara pre ANP-a čime su postavili uslov kojeg nema u Sporazumu i koji je nepotreban“, pojasnio je Radmanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar