U trendu

Radunović: Nemojte da vam jedina politika bude Srebrenica

PODGORICA – Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović pozvao je poslanicu bošnjačke stranke Kenanu Strujić Harbić da se u parlamentu bave politikom, a ne da im jedina politika bude Srebrenica.

On je pozvao Harbićevu da im, kako je rekao, ne uteruje strah tako što ide kroz Skupštinu sa „bičem koji se zove Srebrenica“.

„Nema potrebe za tim. Bavite se politikom, nemojte da vam jedina politika bude Srebrenica“, poručio je Radunović u parlamentu.

On je rekao da poštuje sve bošnjačke žrtve i sve druge žrtve ostalih ratova koji su se desili.

„Nemojte više zloupotrebljavati te ljude“, rekao je Radunović.

Obraćajući se koleginici iz Bošnjačke stranke, Radulović je rekao da su danas došli da ih „obeležavaju ko će da uzme cvet Srebrenice“, nezvanični simbol zločina koji se dogodio tokom poslednjeg rata.

“Nema te žrtve i pokojnika pred kojom se ne bih poklonio. Ne postoji. Ali nemojte da insistirate na tome, znate li koliko žrtava ima? Znate li da se na Cetinju ispod glavnog Trga nalaze ljudi koji su streljani od partizanske vlasti?”, rekao je Radunović.

Nema porebe, kazao je, da iko zloupotrebljava bilo kakve žrtve i da žali svaku žrtvu, pa bila bošnjačka, srpska, hrvatska ili bilo koja.

“Nemojte da vam jedina politika bude žrtva u Srebrenici”, naveo je Radunović.

Poslanici ppozicije su juče, prvog dana zasedanja parlamenta, nosili „cvet Srebrenice“, koji su im dale kolege iz Bošnjačke stranke.

Inače, parlament je juče dopunio dnevni red ovog zasedanaja sa „Predlogomm Rezolucije o Srebrenici“.

Srebrenica je postala glavna tema crnogorskog parlamenta od smene vlasti Mila Đukanovića.

Bošnjačka stranka je bila u kontinuitetu na vlasti kao glavni partner DPS, ali tada pitanje Srebrenice nije pominjano.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.