U trendu

Rešena misterija tigra snimljenog na trajektu Jadrolinije

ZAGREB – Ivan Gospodnetić, ugostitelj i vlasnik ZOO vrta iznad grada Hvara razrešio je misteriju tigra, koji je snimljen u prikolici na trajektu u nedelju, na relaciji Hvar – Split.

Gospodnetić, koji je juče tvrdio da tigar nije njegov, objavom na Fejsbuku je saopštio da je ova životinja ipak privremeno bilo zbrinuta u njegovom ZOO vrtu, ali da je otpreljnjen sa ostrva i da će život nastaviti u službenom rizortu za divlje životinje u kojem će imati još kvalitetniju brigu i uslove.

Tigar je snimljen u nedelju u prikolici automobila na trajektu Jadrolinije koji je išao sa Hvara prema Splitu.

Snimak divlje životinje u prikolici izazvao je veliko zanimanje hrvatske javnosti, a Gospodnetić je sada potvrdio da je tigar bio na njegovom imanju.

„Tigar Simba bio je zbrinut kao mali na Hvaru gde smo preuzeli brigu o njemu kako bi ga spasili od loših životnih uslovi i sigurne smrti. Njegovo spašavanje i zbrinjavanje iziskivalo je skupu i veliku administraciju. Uz to, obezbeđivanje adekvatnog smeštaja zahtevalo je poštivanje strogih uslova koje smo zadovoljili i dobili sve potrebne dozvole“, naveo je.

Objašnjava da kada su oni zbrinu tigra, životinja je tada bila mala, alis u znali da će, kako kaže, njen boravak na ostrvu biti privremen.

„Sada je Simbu potrebna dodatna pažnja i uslovi koje bi mu ovde teško mogli da obezbedimo. To je deo procesa zbrinjavanja životinje koja je, u trenutku kad smo je preuzeli, bila u teškom stanju. Danas je Simba prekrasan, zdrav tigar koji, u skladu sa inicijalnim planom, nastavlja život u najboljim mogućim uslovima“, napisao je Gospodnetić.

I dalje, međutim, ostaje nejasno kako se Simba našao u kavezu na prikolici na trajektu u vlasništvu Jadrolinije, koji tvrdi da nisu imali pojma šta se nalazi u prikolici.

Tvrde da njima nije bio prijavljen prevoz životinje, već samo vozilo sa prikolicom.

Iz Jadrolinije pojašnjavaju da o prevozu divlje životinje na trajektu nisu imali saznanja i da im nije bio prijavljen prevoz životinje već samo vozila sa prikolicom.

Portparolka Jadrolinije Marija Zaputović rekla je juče za Hinu da posada nije nadležna za proveru sadržaja kamiona i prikolica i naglasila da je prema Pravilniku zabranjen prevoz divljih životinja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.