U trendu

S dečkom skovala plan o prevari: Dala da je masakriraju za milion evra!

Jednoj devojci iz Slovenije, koja je namerno sebi cirkularnom testerom odsekla šaku, da bi dobila novac od osiguranja, preti i do osam godina zatvora.

Policija je saopštila da se 21-godišnja žena nadala da će od osiguranja dobiti 400.000 evra.

Međutim, nekoliko osiguravajućih kuća prijavilo je policiji sumnjiv splet okolnosti koji je prethodio nesreći. Naime, ispostavilo se da je 21-godišnjakinja neposredno pre stravične povrede ugovorila unosne polise osiguranja za slučaj nezgode kao i životno osiguranje. I to u pet kompanija koje se bave osiguranjem.

Prema polisama, osiguravajuća društva bila su dužna da isplate tačno 383.400 evra 21-godišnjakinji odmah. A ako se pokaže da ruka neće uspeti da se oporavi, onda bi maksimalna odšteta iznosila čak milion i 250.000 evra!

Devojka bi primala i 3.050 evra mesečno, ali uslov za maksimalnu odštetu bi bio stopostotni invaliditet, odnosno da je ostala bez ruke, što je na kraju ipak sprečila lekarska intervencija.

Devojka je otprilike mesec dana nakon nesreće nazvala jednu pa drugu, treću osiguravajuću kuću zahtevajući isplatu novca, ali osiguravajuća društva su odlučila da potraže pomoć policije i tu je klupko počelo da se odmotava.

Naizgled bizarna nesreća pri sečenju grana bila je, ispostavilo se, pažljivo planirana. Policija sumnja da su 21-godišnjakinja i njen 29-godišnji dečko osmislili plan da izvuku novac od osiguranja i da su joj zapravo namerno naneli teške povrede testerom, kao i da su odrezani deo ruke namerno ostavili na mestu nesreće da bi dobili maksimalnu, milionsku odštetu.

Lekari su je, međutim, na vreme pronašli da je hirurški zašiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.