Sara Vidak osuđena na četiri meseca zatvora zbog napada na sudiju

Beograđanka Sara Vidak osuđena je na četiri meseca zatvora zbog napada na sudiju Jelenu Stanišić, odlučio je Sud u Kotoru, preneli su podgorički mediji.

Sara Vidak je proglašena krivom zato što je, kako je obrazloženo, napala službeno lice u trenutku vršenja službene dužnosti.

Ovom presudom Sari Vidak je ukinut pritvor do pravosnažnosti presude.

Nju je Osnovno državno tužilastvo teretilo za fizički napad na sudiju Stanišić.

Sarina majka Olivera Vidak,danas je u svedočenju pred Osnovnim sudom u Kotoru istakla da im se sudija Stanišić obraćala neprijatnim tonom i ponavljala kako ona nije nadležna za njihov slučaj.

Olivera Vidak je navela i da je sudija njenu ćerku uhvatila za ruku, kao i da je nju odgurnula, prenose podgoričke „Vijesti“.

„Kada je Sara upitala odakle Vam pravo da me dirate, tek tada je Stanišić povikala da je napaduta“, izjavila je Olivera Vidak.

Ona je pred sudijom Momirkom Tešić rekla da je Stanišićeva „samu sebe štipala“, što je, kako tvrdi, video njen maloletni sin koji je sedeo u hodniku.

Pred sudom je govorio i mladić Sare Vidak Stevan Prpa, koji je takođe tvrdio da je sudija Stanišić uhvatila Saru za ruku, kao i da je policajac gurao njenu majku Oliveru Vidak.

I on je u svom iskazu istakao da je Sarin brat u jednom momentu povikao da sudija Stanišić sama sebe grebe i štipa.

Pročitan je i izveštaj veštaka medicinske struke u kojem se navodi da su kod Jelene Stanišić konstatovane ogrebotine i crvenilo u predelu desnog ručnog zgloba, što je moglo nastati od stezanja i grebanja noktima, a konstatovana je i psihička reakcija na stres.

Advokat optužene Srđan Lješković rekao je da nije naloženo uzimanje tkiva ispod noktiju njegove klijentkinje kako bi se videlo da li odgovara nalazu, kao i da povrede Stanišićeve nisu fotografisane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.