U trendu

Saučešće Dodika i Cvijanović povodom smrti Radišića

BANJALUKA – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saucešca porodici bivšeg predsedavajućeg i srpskog člana Predsedništva BiH Živka Radišića, koji je preminuo danas u Banjaluci.

Dodik je u telegramu naglasio da je Radišić, nekadašnji gadonačelnik Banjaluke i senator Republike Srpske, svojim radom i politickim angažmanom ostavio dubok trag u razvoju Republike Srpske.

„Bila je cast poznavati Živka Radišića i sarađivati s njim, jer je rec o izuzetnom čoveku kojeg su krasile brojne vrline“, naveo je Dodik i istakao da ga je potresla vest o njegovoj smrti, saopšteno je iz Kabineta srpskog clana Predsedništva BiH, a prenosi RTRS.

Telegram saučešća porodici Radišića uputila je i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je ocenila da će Radišić ostati upamćen kao čovek koji je, obavljajući značajne funkcije, dao ogroman doprinos, kao i lični pečat razvoju ne samo Banjaluke, već i cele Republike Srpske.

Cvijanović je dodala da je „sa velikom tugom i žaljenjem“ primila vest o smrti Radišića, navodi se u saopštenju predsednika RS.

„U tužnim trenucima koji su zadesili vašu porodicu, izražavam poštovanje i saosećanje sa vama, njegovim najbližima, prijateljima, kao i svima koji su ga poznavali. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća“, navodi se u telegramu predsednice RS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.