U trendu

Scene iz filma: Opljačkali banku policiji ispred nosa, uz pucnjavu iz – mitraljeza

Policija iz BiH traga za najmanje trojicom pljačkaša koji su u petak ujutro u Drvaru ranili policajca i ukrali 300.000 maraka. Veruju da se radi o iskusnim kriminalcima i da dolaze iz Hrvatske, prenose mediji u regionu.

Opasni razbojnici su izveli u petak ujutro filmsku pljačku u Drvaru. Ranili su policajca i pobegli s plenom od 300.000 maraka.

Portparol policije Ivica Vrdoljak je objasnio da su u petak oko 7:30 dobili dojavu da je u teku pljačka banke Intesa Saopaolo u Drvaru.

– Dolaskom na lice mesta, razbojnici su počeli pucati na policajce i jedan naš službenik je teško ranjen – rekao je Vrdoljak.

Nakon pucnjave, pljačkaši su Audijem A4 pobegli, a policajci su krenuli za njima, prenosi Blic.rs.

– Ubrzo posle toga, na Oštrelju, koji je petnaestak kilometara udaljen od Drvara, policajci su pronašli zapaljeni „Audi A4“ splitskih regisracija, koji su koristili razbojnici – rekao je Vrdoljak.

Sumnja se da ih je upravo tu čekao još jedan pomagač s drugim vozilom. Inspektori vjeruju da se radi o organizovanoj iskusnoj kriminalnoj grupi koja možda dolazi iz Hrvatske. Zbog toga je pojačan oprez na graničnim prelazima.

– Najverojatnije su i ranije dolazili i posmatrali ovu banku, koja je ujedno i jedina u Drvaru. Juče su rano ujutru došli i sakrili se u blizini i čekali da radnici otvore sefove. Čim su se radnici smestili oni su uleteli unutra i pretili mitraljezom, radnicu naterali da legne na pod, a zatim pokupili novac – rekao je izvor za Blic.rs.

Prema njegovim informacijama u banci je u petak bila veća količina novca, s obzirom da je početak meseca i da su počele isplate plata. On je dodao da to koliko su opasni govori i podatak da su bez ikakvog straha zapucali na policajce koji su u samoobrani uzvratili vatrom, a nije ih zastrašila ni činjenica da se policijska stanica nalazi u blizini banke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.