U trendu

SD: Politički uspon i bogaćenje Dubravke Šuice

SPLIT – Hrvatska poslanica iz reda HDZ, Dubravka Šuica, koja bi uskoro trebalo da postane potpredsednica Evropske komisije za demokratiju i demografiju, imaće mesečnu platu na toj poziciji od čak 150.000 kuna, odnosno nešto više od 20.000 evra, piše splitska Slobodna Dalmacija.

Analizirajući politički uspon Dubravke Šuice, list piše da je ona na početku svoje karijere posedovala samo jedan stan u Gržu od šezdesetak kvadratnih metara, a 20 godina kasnije imovina njene porodice se procenjuje na desetak miliona evra.
S vilom na Pločama u Dubrovniku, kućom u Cavtatu, kućom na Pelješcu, stanovima u Zagrebu i na Lapadu, vikendicom na Blidinjskom jezeru te jahtom vrednom pola miliona američkih dolara.

Šuica, inače, profesorka engleskog i nemačkog jezika počela je da radi 1981. u jednoj osnovnoj školi, a članica HDZ je postala 1990.

Ovaj splitski dnevnik podseća je na izborima 2000., ušla u Sabor, gde je provela dva mandata.

Tvrde da su njenu „vladavinu“ obeležile sumnje u brojne mutne poslove u građevinskim poslovima – od prenamene zemljišta na Nuncijati, do uređenja „zlatnog klozeta“ u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici, koje je Grad navodno koštalo 4.000 eura po kvadratnom metru.

Šuica je, dodaje se, 2012. postala potpredsednica Zajednice žena EPP, a godinu dana odlazi u Evropski parlament.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.