SDA Bakira Iztebegovića: KiM i RS povezuju samo zločini

SARAJEVO – Jedino što povezuje Kosovo i BiH su zločini, poručuje Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića, uz stav da rešenje za KiM neće biti povezivano sa Bosnom i Hercegovinom, jer je rešenje za BiH, kako navode u saopštenju, postignuto pre 25 godina u Dejtonu.

To je ta stranka navela u zaključcima nakon današnje sednice, prenosi portal Klix.

„Jedina poveznica BiH i Kosova su zločini i etnička čišćenja počinjena od srpske strane. Politika secesionizma i nacionalizma neće rezultirati podelom BiH, ali će dovesti do novih političkih, a time i ekonomskih problema, i u najgorem scenariju do novih konflikata“, navodi SDA u zaključcima nakon sednice.

SDA takođe navodi da Trebinje nije srpski grad, i da RS nije srpski entitet, već da oboje pripadaju BiH, reagujući na nedavne izjave prilikom posete predsednika Srbije Banjaluci.

Srtranka je ocenila i da ima delimične istine u stavu Dragana Lukača da je iz BiH ispirisan niz terorističkih akata u svetu, ali kao primer ne navodi muslimanske ekstremiste, već Brejvika u Norveškoj, koji je, podsećaju, bio inspirisan delom Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Istovemeno SDA je najavila da će pokrenuti aktivnosti na rešavanju statusnih prava Bošnjaka u RS, kako bi se, kako navode, izjednačila prava i ustav RS sa ustavom BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.