U trendu

SDA:Indikativna izjava Vučića da želi dobre odnose s Bošnjacima

SARAJEVO -Stranka Demokratske akcije Bakira Izetbegovića u današnjem saopštenju komentarislala je izjavu predsednika Aleksandra Vučića da želi najbolje moguće odnose sa Bošnjacima konstatcijom da je ta izjava“višestruko indikativna za politiku koju vodi“.

SDA kao naročito indikativno vidi to što, kako tvrde, Vučić uporno naglašava da želi da ima dobre odnose sa narodima, a ne sa državom BiH i da srpski predsednik „s naročitom pažnjom“ izbegava da govori o suverenitetu Bosne i Hercegovine s kojim, tvrde, „očigledno ima problem“.

Vučić je sinoć u intervjuu za Hepi tv. rekao da Srbija ulaže u područja u kojima žive Bošnjaci, a SDA u saopštenju na to odgovara porukom da mu je to obaveza.

A kada je reč o pomoći BiH, SDA savetuje da bi, kako kažu, najbolje bilo da Srbija plati navodni dug Bosni i Hercegovini za korištenje hidroelektrana, potopljenog zemljišta i vodnog potencijala Drine.

„To se između ostalog odnosi na desetine miliona evra koje Srbija, odnosno HE Bajina Bašta duguje Srebrenici, a čije bi izmirenje donelo korist i Bošnjacima i Srbima u ovoj opštini“, tvrdi se u saopštenju SDA, preneo je sarajevski portal Klix.

Smatraju i da Vučić želi najbolje moguće odnose s Bošnjacima i državom Bosnom i Hercegovinom, zasigurno bi, kažu, predao visoke zvaničnike VRS Svetozara Kosorića i Radoslava Jankovića, koji su pred Sudom BiH osumnjičeni za genocid nad Bošnjacima, a, trenutno se nalaze u Srbiji gde ih, tvrde, državni organi kriju i štite.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.