U trendu

SDA:Vučić ima teritorijalne pretenzije prema BiH

SARAJEVO – Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića optužila je srpskog predsednika Aleksandra Vučića da vodi agresivnu politiku i da ima teritorijalne pretenzije prema BiH.

Takve optužbe usledile su nakon što je predsednik Vučić, ranije danas, najavio da će pozvati u Beograd srpske lidere u BiH, Milorada Dodika i Željku Cvijanović, da bi razgovarali o dokumentu koji su mu dostavili, a u kojem se argumentuje antidejtonsko ponašanje viskog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, te dvostruki standardi zapadnih zemalja u gotovo identičnim situacijama, vezanim za statuse RS i Kosova.

Stranci demokratske akcije se to ne sviđa i smatra da je u pitanju, kako kažu, “zakulisno nasrtanje na celovitost BiH”, čime se, tvrde, ruši Dejtonski mirovni sporazum i mir u regionu.

SDA u saopštenju, koje prenosi sarajevski portal Klix, od Vučića traži da “prekine takvo delovanje”, te poručuju da „patriote neće dopustiti da se otme ijedan pedalj teritorije“ BiH.

Stranka tvrdi i da koordinirano delovanje predsednika Srbije sa vlastima RS „u svrhu povezivanja statusa Kosova s entitetom RS, u aktuelnom dijalogu Beograda I Prištine“ predstavlja nastavak agresije na Bosnu i Hercegovinu, s ciljem ugrožavanja njene celovitosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.