U trendu

SDS nije prihvatila poziv SNSD za formiranje vlasti u BiH

BANJALUKA – Glavni odbor opozicione Srpske demokratske stranka (SDS9 juče je na sednici u Istočnom Sarajevu odlučio da ne prihvati poziv vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u republici Srpskoj za učešće u formiranju vlasti na nivou BiH, odnosno Saveta ministara.

Glavni odbor SDS-a ne prihvata ponudu SNSD-a za učešće u vlasti kada je u pitanju državni nivo vlasti i smatra da je u najboljem interesu stranke da SDS deluje kao opoziciona politicka organizacija onim strankama koje su okupljene na politickim principima koji su definisani od strane SNSD, SDA i HDZ, rekao je lider stranke Vukota Govedarica.

Kako prenosi RTRS, oglasio se i potpredsednik SDS-a Milovan Bjelica koji, međutim, kaže da je to bila odluka većine i to zbog ponuđenog samo jednog ministarskog resora u Savetu ministara.

Iz SNSD, kao ubedljivog pobednika izbora, koji sa svojim koalicionim partnerima ima sasvim dovoljno „srpskih ruku“ da formira Savet ministara, navode da su ponudili SDS-u i PDP-u, ruku pomirenja.

„Smatramo da ovo nije trenutak u kojem treba da se sedi sa strane i povremeno kaže svoje mišljenje vec da je ovo trenutak u kojem se treba prihvatiti posla i treba raditi za građane i za Republiku Srpsku. Pogotovo ako uzmemo u obzir sve okolnosti koje su aktuelne, pozivi na promenu imena Republika Srpska, sramna odluka Ustavnog suda o danu Republike Srpske. Dakle Srpska je pred novim napadima i sve učestaliji će biti“, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar