Šeik Imram pozvao muslimane Balkana da podrže SPC

PODGORICA – Jedan od najuglednijih islamskih teologa i filozofa, šeik Imram Husein, pozvao je sve balkanske muslimane da podrže pravoslavne vernike u Crnoj Gori u odbrani imovine SPC.

“ Ako ste musliman stanite rame uz rame sa vašom braćom pravoslavnim hrišćanima, podržavajući ih složno i solidarno protiv iskvarenosti crnogorske vlade, koja vodi rat protiv pravoslavne crkve. Molimo se da ove reči stignu do vas, da sledite Božja uputstva iz Kurana i da prihvatite ovu priliku da stanete uz vašu hrišćansku braću kako bi se oduprli nečasnom nasilju crnogorske vlade“, poručio je šeik Imram.

U svom obraćanju Husein je povukao granicu između hrišćana sa Zapada i pravoslavaca, navodeći da pravoslavci nisu arogantni kao oni koji vladaju iz Vašingtona i Londona i Pariza, ukazujući na, kako je rekao, skoriji imperijalistički odnos takozvanog zapadnog hrišćanstva prema Venecueli i Boliviji, ali i pretnje koje su se, upravo zbog njihovog delovanja, nadvile i nad Rusijom, Kinom, Korejom i Iranom, prenosi podgorički portal In4S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.