U trendu

Sindikalci HEP traže razoružavanje stanovništva

ZAGREB – Strukovni sindikat radnika Hrvatske elektroprivrede (TEHNOS) oglasio se nakon što je 71-godišnjak u Pakracu bacio eksplozivnu napravu na trojicu zaposlenih HEP-a i traži od izvršne i zakonodavne vlasti da učine više na razoružavanju stanovništva, makar i drakonskim kaznama.

Radnici HEP-a povređeni su u eksploziji naprave koju je na njih bacio 71-godišnjak kod kojeg su došli da mu iskjuče struju.

Ranije je saopšteno da su dvojica radnika povređena, a da treći nije, međutim, u međuvremenu i treći je naknadno zatražio medicinsku pomoć.

„Ovo nije prvi put da se na HEP-ove radnike koji samo obavljaju svoj posao nasrće vatrenim oružjem i eksplozivnim napravama. U TEHNOS-u se pitaju nije li već jednom došlo vreme da se prestanemo igrati rata?!“, navodi se u sindikalnom saopštenju, prenosi zagrebački Večernji list.

Poslovodstvu su pak poručili da svoju socijalnu osetljivost i odgovornost prema radnicima ne pokazuju samo nakon tragedija, već da napokon naprave iskorak i povećaju bezbednost i vrednovanje operativaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.