U trendu

Skandal trese Hrvatsku: Vojni piloti prevozili švercera oružja

U hrvatskoj vojsci izbio je novi skandal pošto su trojica pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom civilne i vojne policije.
Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružjem, a policija je pretresom njihovih domova pronašla i veću količinu vojne municije, preneo je Dnevnik Nove TV.

„Oni su udaljeni iz letačke službe i uskraćena su im određena materijalna prava koja su vezana za letački dodatak“, kazao je brigadni general Mato Mikić, komandant Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

„Ovo je izolovani slučaj, to se u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu dosad nije dogodilo. I dalje ćemo preduzimati mere da sprečimo takve slučajeve“, dodao je Mikić za Novu TV.

Švercera prerušili u pilota
Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja. Zajedno su prošli kontrolu, a švercera verovatno niko nije pitao za dokumente. Švercera oružja su prevozili dok su bili na dužnosti, u sklopu svojih planiranih vojnih zadataka, a sve se događalo pre dva meseca.

Uz to, švercera su prerušili. On je u vojnu bazu, a onda i u helikopter, ušao u uniformi vojnog pilota. Muškarac je odranije poznat policiji.

(Sputnjik)

1 komentar
  1. Kladovski Vlah

    Samo malo spiunaze po Srbiji ma ja to je normalno nema tu sta da se trese bre. Cisti prvo svoje dvoriste pa gledaj u komsiluk.

Napišite komentar