U trendu

Skandal u komšiluku: Princ ustrelio najvećeg medveda u Evropi (foto)

Rumunska ekološka grupa „Ejdžent Grin“ i austrijski VGT optužili su princa Emanuela od Lihtenštajna da je u lovu ubio najvećeg medveda u Rumuniji, moguće i najvećeg u Evropi, piše RIA Novosti.

Prema rumunskoj ekološkoj grupi, princ je od rumunskog Odeljenja za zaštitu životne sredine dobio dozvolu za lov na ženku medveda, koja je nanela štetu poljoprivrednicima u selu Oidula.

– Međutim, princ nije ubio ženku, već medveda koji je živeo duboko u šumi i nije se nikada približavao lokalnom stanovništvu – saopštili su iz grupe „Ejdžent Grin“.

Oni dodaju da je medved po imenu Artur ustreljen u martu u zaštićenom rezervatu na Karpatima.

– Artur je imao 17 godina, bio je najveći medved u Rumuniji i verovatno najveći u Evropskoj uniji. Očigledno je da princ nije došao da reši problem lokalnog stanovništva, već da bi ubio medveda i poneo kući najveći trofej – rekao je Gabrijel Povn, direktor „Ejdžent Grin-a“.

Mrki medvedi su zaštićena vrsta uz Rumuniji, i trofejni lov je zabranjen 2016. godine u toj zemlji. Ipak, izuzeci su mogući u pojedinačnim slučajevima, kada životinja nanosi štetu lokalnom stanovništvu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)