U trendu

Škoro uklonio sport sa reperom koji veliča ustaštvo

ZAGREB – Predsednik opozicionog Domovinskog pokreta Miroslav Škoro najpre je objavio, a potom skinuo spot za lokalne izbore, snmljen sa reperom Zizijem, a nakon što je hrvatski portal Index objavio tekst o njegovom veličanju ustaštva i nacizma.

Škoro je novinarima na konferenciji za medije kazao da nije znao za detalje o Ziziju.

Rekao je da je jedino što zna o Ziziju to da je reč o sinu veterana ratnog vojnog invalida, da je reper i da ga nije, kako je rekao, proveravao.

Dodao je i da nije upoznat s reperskom supkulturom.

„Nisam znao. Zbog jedne nebrige za mlade u Zagrebu su se razvile određene subkulture. Jedna je reperska, navijačka, a druga cajkaška, a ni jednu ni drugu ne pratim, dolazim iz drugog muzičkog žanra“, rekao je Škoro novinarima, preneo je Index.

On je rekao i da je pesma u spotu o Zagrebu, a da su do njega naknadno došle neke stvari koje bi mogle biti sporne kada je u pitanju izvođač.

„Oštro se ograđujem od totalitarnih režima, antisemitizma… Oštro osuđujem sve zločine totalitarnih režima – ustaške, četničke, komunističke, smatram da ih treba procesuirati“, rekao je Škoro, koji je, kako kaže, spreman da se izvini ako pogreši.

Škoro, koji je kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba, objavio je spot za predizbornu pesmu Grad za sve nas, kako inače glasi i njegov izborni slogan.

Index je ranije objavio da je zanimlljivo da se Škoro odlučio za predizborno-propagandnu saradnju sa Zizijem koji inače peva o tome da se drogira i „plodi mame po Remizi“, kako kaže u svojem najvećem hitu After na krovu. Zizi bi i pucao po policiji…

U spotu za pomenutu pesmu vidi se da Zizi na prsima ima nacističku tetovažu, dok se na njegovom profilu na Instagramu može naći i ustaška simbolika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar