U trendu

SLO:Priveden zbog planiranja napada, naručio oružje iz SAD

LJUBLJANA – Punoletni muškarac iz okoline Kranja pritvoren je pod sumnjom da je iz osvete planirao napad oružjem koje je naručio u SAD preko „dark neta“, a trebalo je da stigne na njegovu adresu u paketu sakriveno u mikrotalasnoj pećnici, saopštila je danas slovenačka policija.

Policija je navela da je u tom slučaju saradnjom slovenačkih i američkih bezbednosnih organa sprečena realizacija „planiranih ubistava oružjem“, ne otkrivajući detalje.

Oružje je u SAD zaplenila američka služba za nacionalnu bezbednost, čime je sprečen potencijalni streljački pohod u Sloveniji, potvrdila je popodne na telekonferenciji za novinare policijska uprava Kranj, preneli su slovenački mediji.

Ne otkrivajući identitet osumnjičenog, policija je navela da se radi o osobi koja do sada nije bila ni u krivičnom niti prekršajnom postupku. Zbog interesa dalje istrage nije želela da potvrdi ni navode medija da se radi o već punoletnoj osobi iz okoline Kranja, srednjoškolcu s problemima u školi, nakon spekulacija u štampi da je ta osoba pripremala „streljački pohod“, sličan onima koji se često događaju u SAD.

Za sada nema indicija da je u navodnom planiranju oružanog napada učestvovalo više osoba.

Američka služba za nacionalnu bezbednost otkrila je u paketu koji je bio upućen u Sloveniju, pištolj Glok i automatsko ofanzivno oružje Remington s pripadajućim vrstama municije i o tome obavestila slovenačke organe bezbednosti koji su zatim reagovali.

Sve se odvijalo u aprilu, navedeno je na konferenciji za novinare u policijskoj upravi Kranj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.