U trendu

Slovenačka vlada bez rekonstrukcije

LJUBLJANA – Opcija rekonstrukcije slovenačke vlade o kojoj se pričalo pošto je ministar odbrane Karl Erjavec najavio ostavku, odbačena je danas posle sastanka nove liderke Demokratske stranke penzionera Aleksandre Pivec i premijera Marjana Šareca.

Erjavec je najavio da će se povući s te funkcije pošto je pretrpeo poraz na izborima za predsednika Demokratske stranke penzionera (DeSUS) koju je vodio 16 godina.

U pisanom saopštenju nakon sastanka, kabinet Šareca objavio je da su premijer i Pivec imali sveobuhvatan razgovor i da su se saglasili da će nastaviti „konstruktivnu i proaktivnu saradnju u vladi“, prenosi STA.

Najavljeno je i da će Šarec razgovarati sa Erjavecom o njegovoj nameri da ode iz vlade, a nakon čega će doneti odgovarajuću odluku.

Pivec je posle sastanka novinarima rekla da je dogovoreno da premijer razgovara sa Erjavecom najpre o tajmingu ostavke nakon čega će uslediti traganje za njegovom zamenom. Nije mogla da kaže da li će potencijalni kandidat doći iz njene partije ili iz ministarstva.

Ona je rekla da DeSUS nastavlja da bude stabilan partner u manjinskoj koalicionoj vladi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.