U trendu

Smenjen zamenik ministra civilnih poslova BiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH izglasao je danas u Sarajevu smenu zamenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića iz Ujedinjene Srpske.

Ilićevu smenu podržala su 22 poslanika, protiv ih je bilo 11, dok su se tri poslanika suzdržala od glasanja.

Zahtev su podneli poslanici SDS-a Mirko Šarović, Dragan Mektić, PDP-a Mira Pekić, Branislav Borenović, SDP-a Nermin Nikšić, Zukan Helez, Saša Magazinović, Nada Mladina, DF-a DŽenan Djonlagić, Zlatan Begić, Enver Bijedić, Vlatko Glavaš, A-SDA Jasmin Emrić, te Naše stranke Predrag Kojović, Aida Baručija, Mirjana Marinković-Lepić i Damir Arnaut.

Obrazlažući zahtev za smenu Ilića, Mektić je naveo da je Ilić vlasnik privrednih subjekata kod kojih su inspektori Republičke uprave za igre na sreću otkrili ilegalno priredjivanje igara na sreću.

On je naveo da su nezakonite radnje trajale oko dve godine i da su Iliću donele odredjenu protivpravnu finansijsku dobit.

Tokom rasprave, poslanik Nenad Stevandić, koji je predsednik stranke čiji je Ilić kadar, rekao je da je u ovom slučaju reč o prekršajima, a ne krivičnim delima, te da Ilić nije vlasnik, nego suvlasnik pomenutih privrednih subjekata.

„Ne postoji nikava krivična odgovornost, nego samo dva prekršaja koja su sankcionisana novčanom kaznom, a pet takvih prijava je odbačeno“, kazao je on.

Stevandić je naveo da je Ilić „veoma zaslužan za saradnju BiH sa institucijama u EU koje su nadležne za borbu protiv epidemije virusa korona i nabavke vakcina“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar