Snimak iz Splita oduševio region: „U inat svima koji razbijaju automobile sa srpskim tablicama“

Dalmacija se često predstavlja kao mesto na kojem se ne tolerišu oni drugi i drugačiji, a mediji najčešće prenose slučajeve razbijanja automobila sa srpskim registracijama, piše Indeks.hr.

Pomoć čovjeku u nevolji

Vozilo prokuhalo u desnoj traci – i nitko da stane…Uočava ga Peugeot beogradskih tablica i zaustavlja se 👍Jutros na ulazu u Split

Gepostet von Prometne zgode i nezgode am Montag, 8. Juli 2019

Da bi zajednički život i tolerancija doneli predivne promene, pokazuje snimak iz Splita, kada je u saobraćajnoj gužvi vozač automobila sa beogradskim tablicama stao da bi pomogao čoveku da pokrene svoja kola, navodi hrvatski portal.

„Kako je svaki radni dan ujutro velika gužva na ulazu, tako se dogodilo da je jedan auto prokuvao – i ono što je zanimljivo je da je to primetio vozac „pežoa“ beogradskih registracija, koji se odmah zaustavio pomoći čoveku pokrenuti auto“, ispričao je čitalac Indeksa, ističući da je snimak poslao „u inat svima koji razbijaju automobile sa srpskim registracijama po Splitu i Dalmaciji“.

Izvor portala koji je poslao video snimak, napominje da kad, zatreba pomoć na putu, nije važno da li je neko Srbin ili Hrvat.

5 komentara
 1. Jovan Jovicic

  toliko odusevljenje,cime? Sto je srbin stao u splitu da pomogne hrvatu.Pa to je za mene sasvim normalno.Istinski bih bio odusevljen da je srbin u Splitu bio u nevolji pa da mu je sto i pomogao hrvat. To bi onda trebalo da odusevi region.

 2. Anonimni

  Verujem da je većina stanovništva Hrvatske potpuno ne nacionalistički raspoložena i da su Srbi dobrodošli. Ljudi gledaju svoja posla. Međutim, manji deo pravi svinjarije i svoju mržnju iskazuje na sve moguće načine.

  1. Dale

   Mislim da se gadno varaš, većina su nacionalistički raspoloženi i to posebno prema Srbima, a to je i nebrojeno puta do sada potvrđeno. Narodna poslovica glasi : „U svakom žitu ima kukolja“, a kod Hrvata se to može reći : „U svakom kukolju ima malo žita“! Makar što se tiče njihovog odnosa prema nama

 3. Anonimni

  Moraces kod ocnog lekara, na pocetku se vide bg tablice desni auto koji se ukljucuje a isti posle staje ispred pokvarenog pa ide u rikverc.

 4. Adolf

  Ništa od navedenog se ne vidi na snimku.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike