U trendu

SNSD i DNS napustili sednicu jer je „skinuta“ smena Mektića

SARAJEVO – Poslanici SNSD i DNS u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BIH napustili su sednicu tog tela, jer je sa dnevnog reda skinut njihov zahtev za smenu ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića.

Poslanik DNS-a Borislav Bojić rekao je da nije prihvatljivo da odluke u ime Republike Srpske donose tri predstavnika srpskog naroda, jer, kako kaže od 13 predstavnika iz RS-a koji su zastupnici, trojica su odlučila da Mektićeva smena bude skinuta s dnevnog reda, prenosi Klix.ba.

„Ovde se vidi da Sarajevo odlučuje koja pitanja i teme će biti razmatrani u Parlamentarnoj skupštini BiH. S tim u vezi, DNS i SNSD doneli su odluku da ne učestvuju u radu takve Parlamentarne skupštine BiH“, rekao je Bojić.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac rekao je da politički subjekti iz Federacije BiH „pod patronatom Bakira Izetbegovića“ upravljaju procesima u institucijama BiH zahvaljujući kadru Saveza za promjene.

„Mi nećemo učestvovati u nastavku ove sednice jer je potpuno jasno da se sa tri glasa iz RS-a odluke donose kako odgovara kontaminiranoj obaveštajnoj zajednici Bakira Izetbegovića“, rekao je Košarac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.