U trendu

Šok u Zenici: Zalepila četiri flastera protiv bolova – i umrla

Stanovnike Zenice šokirala je nesvakidašnja smrt njihove sugrađanke koja je preminula zbog – prekomerne upotrebe flastera protiv bolova.

Kako prenose mediji u regionu, Sanela Ibraković umrla je proteklog vikenda nakon što je na telo zalepila četiri flastera za ublažavanje bolova, a Dnevni avaz piše da je imala problema s kičmom.

– Dugo smo se poznavali i pamtim da je imala česte bolove u kičmi. Deca joj žive u inostranstvu i navodno je baš od njih dobila te flastere. Verovatno su bolovi u kičmi bili nepodnošljivi pa je odlučila da zalepi četiri flastera odjednom, rekao je Sanelin poznanik iz Zenice.

Telo nesrećne Sanele pronađeno je u njenom stanu i poslato na obdukciju, a na njemu nije bilo tragova nasilja ni znakova samoubistva. Istragu vodi Tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

– Žrtva je flastere koristila na svoju ruku, bez nalaza i preporuke lekara. Doza leka u tim flasterima bila je puno veća od dozvoljene jer se sme koristiti samo jedan, a preminula ih je stavila čak četiri, rekla je Azra Alić, portparolka Tužilaštva ZDK. Sanela je iza sebe ostavila troje djece.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.