Srpski državljanin pobegao iz zatvorske bolnice u Zagrebu

ZAGREB – Državljanin Srbije, Ivan Đorđević (31), koji je nepravosnažnom presudom u Hrvatskoj osuđen na četiri godine zatvora i bio je pritvoren u zargrebačkom Remetinecu, pobegao je iz bolice „Sestara milosrdnica“, piše Jutarnji list.

Đorđević je juče iskoristio priliku dok je bio u toaletu i napustio bonicu, gde je bio smešten radi lečenja.

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je da je Đorđević pobegao juče oko 11:15 sati.

Pritvorenik je bio pod direktnim nadzorom dvojice pravosudnih policajaca.

Đorđević je nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, a pritvor mu je određen rešenjem Opštinskog suda u Novom Zagrebu.

Presuda je doneta krajem oktobra na osnovu toga što je Đorđević priznao krivicu, ali nije prihvatio i sankciju od četiri godine zatvora, a 21. novembra je na tu presudu ulozizo žalbu.

Osim toga, kako se navodi, protiv Đorđevića se vode još postupci na Županijskim sudovima u Karlovcu i Velikoj Gorici.

Navodi se da je Đorđević državljanin Srbije, gde ima prebivalište, da ničim nije bio vezan za Hrvatsku i da postoji opasnost da bi ako bi bio ušten na slobodu mogao da postane nedostpan hrvatskom pravosuđu. Postoji verovatnoća da je Đorđević možda već napustio Hrvatsku.

O njegovom begu odmah su obavešteni i svi granični prelazi, a daljom istragom ustanoviće se da li je taj beg bio planiran, da li je imao pomagaža ili više njih, kao i da li je napustio Hrvatsku.

Ministarstvo pravosuđa utvrđuje sve okolnosti bega pritvorenika i eventualnu odgovornost pravosudnih policajaca, a policijska uprava zagrebačka je izdala nalog za raspisivanjem poternice za odbeglim pritvorenikom.

(Tanjug)

Napišite komentar